Gefermenteerde appelmoes met waterkefir, verfrissend en eenvoudig.

Deze gefermenteerde appelmoes met waterkefir is snel en eenvoudig te maken en omdat je de appels niet verhit blijven alle inhoudsstoffen behouden.

Het enige wat je wel nodig hebt is een keukenmachine of een goede staafmixer om de appels tot moes te malen.

Benodigdheden voor je gefermenteerde appelmoes

  • 200 ml. waterkefir
  • 3 grote (zoete) appels
  • 1/2 theelepel kaneel
  • citroensap
  • optioneel nog wat suiker als je de appelmoes niet zoet genoeg vindt.

 

 

Werkwijze:

Schil de appels, snij ze in stukjes en verwijder de klokhuizen. Maal ze tot moes in de keukenmachine.  Als je een staafmixer gebruikt, rasp dan eerst de appels en maak ze dan fijn met de staafmixer.  Als je van fijne appelmoes houdt dan maak je de appels helemaal fijn en als je graag nog wat stukjes in de appelmoes hebt dan mix je wat korter.

Voeg een beetje citroensap toe om te voorkomen dat appels bruin worden.

Voeg nu de waterkefir, kaneel en optioneel nog wat suiker toe en meng alles goed door elkaar.

Zet de appelmoes voor 1 dag in de koelkast om te fermenteren en dan kan je genieten van een heerlijke lichte appelmoes vol met gezonde bacteriën en voedingsstoffen.

 

Lekker als toetje met bijv. kefirijs of als bijgerecht.