Kefirko cheesemaker is een speciaal ontwikkeld glas waarmee je snel en eenvoudig thuis de lekkerste (probiotische) kaas kunt maken zoals kefir kaas, mozarella, hüttenkäse, mascarpone, paneer, griekse yoghurt en yoghurt kaas (labne).
Naast kaas kan je met de Kefirko cheesemaker ook heel makkelijk kombucha, amandelmelk, thee en koffie maken.
Zeer hoogwaardige kwaliteit glas met kunststof deksel en zeefmandje van levensmiddel kwaliteit zonder BPA's.
Dankzij het perfect bedachte Kefirko systeem is het maken van kaas zonder ingewikkelde ingrediënten nu voor iedereen mogelijk.
De Kefriko cheesemaker bestaat uit de volgende onderdelen:
Glazen pot: de concave vorm van de Kefirko is erg handig en praktisch in gebruik. In de glazen pot wordt de wei opgevangen die later weer verder gebruikt kan worden. Dus geen verlies van kostbare levensmiddelen.
Kunststof gekleurde ring: dient als steun voor het zeefmandje en vergemakkelijkt het vullen van het zeefmandje.
Mesh zeefmandje: hierin kan de kaas uitlekken
Drukschijf en veer: natuurlijk ook van BPA vrij kunsttof om nog extra vocht uit de kaas te drukken zodat je een stevigere kaas krijgt.
Transparante afdichtdeksel: zorgt ervoor dat er geen vuil bij de kaas kan komen en zorgt ervoor dat de kaas in de koelkast geen geuren van andere levensmiddelen op kan nemen. Als de kaas klaar is kan de deksel gebruikt worden als onderzetter voor het zeefmandje.