Wat is Kefirko?

Wat is Kefirko?

Met de Kefirko all in one glazen pot wordt het maken van kefir en kombucha een fluitje van een cent.  Het idee is ontstaan omdat het maken van kefir en kombucha thuis best een knoeiboel kan zijn en veel tijd kost. Niet iets wat je graag ieder dag wilt doen. Daarom hebben ze een 'all in one' glazen pot ontworpen waarmee je het hele fermentatieproces van kefir of kombucha kan doen. Dus geen geknoei meer met aparte glazen, zeefjes en maatbekers.

De Kefirko voordelen op een rij:

 • Kefirko is een speciaal ontwikkeld glas waarmee je snel en eenvoudig thuis waterkefir, melkkefir, kombucha en gember bier kunt bereiden.
 • Zeer hoogwaardige kwaliteit glas met kunststof deksel van levensmiddel kwaliteit.
 • Dankzij het perfect bedachte systeem is het scheiden van de kefirkristallen van de kefir zeer eenvoudig en zonder knoeien.
 • Ook ideaal voor het makkelijk bereiden van kombucha.
 • Het glas kan eenvoudig gereinigd worden in de vaatwasser, de kunststof delen maak je snel schoon met een borsteltje, wat sop en warm water.
 • De glazen zijn ook ideaal voor het kiemen van zaden

 

Het Kefriko systeem bestaat uit de volgende onderdelen:


 • Glazen pot: de concave vorm van de Kefirko is erg handig en praktisch in gebruik. De markeringen aan de buitenkant worden gebruikt om de vloeistof te doseren voor de gewenste hoeveelheid kefir.
 • Gekleurde zeefdeksel: de zeef is verdeeld in twee gietoppervlakken, één voor melkkefir (grotere openingen) en één voor waterkefir (kleinere openingen). Je kunt de kefir-culturen gemakkelijk scheiden van de kefir-drank en de verse kefir wordt eenvoudig afgegoten! De zeefdeksel is ook geschikt voor praktisch gebruik, waarmee de kefirknollen of kristallen met water kunnen worden afgespoeld. (Voor jonge, kleine kefirknollen met melk raden we echter aan eerst het smallere schenkoppervlak te gebruiken.)
 • Transparante afdichtdeksel: om het ontsnappen van overtollig kooldioxide te vergemakkelijken en overdruk te voorkomen, kan de transparante afdichtende afdekking van het glas zodanig worden geplaatst dat het goed en veilig sluit, maar niet volledig luchtdicht.  De afdichtdeksel is voorzien van een praktische doseerinrichting voor de melkkefirknollen of waterkefirkristallen.
 • Pers: een extra opzetstuk verandert de zeefdeksel in een citruspers om citroen, limoen of sinaasappelsap rechtstreeks aan de waterkefir toe te voegen.
 • Roerstaaf: een handig roerstaafje van kunststof voor het roeren, mengen en toevoegen van de kefirknollen/kristallen.
 • Spatel: de speciale spatel kan aan de zeefdeksel bevestigd worden om bij het afgieten van de meklkefir de melkkefirknollen op zachte wijze van de melkkefir te scheiden.

 

kefirko

 

De Kefirko cheesemaker

De cheesemaker is in eerste instantie ontwikkeld om van melkkefir een zeer gezonde kaas te maken die alle goede bacteriën van de kefir nog bevat. Door de melkkefir in het fijne zeefje te gieten scheiden de vaste bestanddelen zich van de wei en krijg je een heerlijk romige, frisse smeerkaas.  Die je dan ook nog kunt verfijnen met kruiden etc.  Hier vind je het recept van de kefir kaas.

Maar de cheesemaker blijkt een echte allrounder te zijn want als je geen kefir kaas maakt kan je de cheesemaker kan je er ook griekse yoghurt, amandelmelk, mascarpone, kombucha, cold brew tea, labne (yoghurtkaas) en nog veel meer mee maken.

De cheesemaker is van zeer hoogwaardige kwaliteit glas met kunststof deksel en zeefmandje van levensmiddel kwaliteit zonder BPA's.

 

De cheesemaker bestaat uit de volgende onderdelen:


 • Glazen pot: de concave vorm van de Kefirko is erg handig en praktisch in gebruik. In de glazen pot wordt de wei opgevangen die later weer verder gebruikt kan worden. Dus geen verlies van kostbare levensmiddelen.
 • Kunststof gekleurde ring: dient als steun voor het zeefmandje en vergemakkelijkt het vullen van het zeefmandje.
 • Mesh zeefmandje: hierin kan de kaas uitlekken
 • Drukschijf en veer: natuurlijk ook van BPA vrij kunsttof om nog extra vocht uit de kaas te drukken zodat je een stevigere kaas krijgt.
 • Transparante afdichtdeksel: zorgt ervoor dat er geen vuil bij de kaas kan komen en zorgt ervoor dat de kaas in de koelkast geen geuren van andere levensmiddelen op kan nemen. Als de kaas klaar is kan de deksel gebruikt worden als onderzetter voor het zeefmandje.

Op de volgende pagina's vind je meer over de mogelijkheden van de Kefirko producten.

De Kefirko glazen en cheesemaker zijn er in 2 maten. Een kleine van 848 ml. en een grote van 1400 ml.

Je kunt de producten bestellen in de Lekker Fermenteren Shop
Reactie plaatsen