arrow_drop_up arrow_drop_down
Mascarpone, makkelijk zelf te maken met de Kefirko cheesemaker
10 februari 2020 

Mascarpone, makkelijk zelf te maken met de Kefirko cheesemaker

Mascarpone is de Italiaanse roomkaas die je gebruikt in tiramisu. Het is een soort lichte, zachte kaas die van room wordt gemaakt.  Je kunt het naast tiramisu ook ook prima gebruiken in taarten, pasta, pizza, omeletten en allerlei andere gerechten.

Wist je dat het heel gemakkelijk zelf te maken is? Je hebt maar twee ingrediënten nodig en vijftien minuten van je tijd. (en 24 uur geduld om de mascarpone af te laten koelen)

Benodigdheden voor je mascarpone

500 ml. slagroom

1 eetlepel (15 ml.) citroensap

Verder heb je nodig:

Een kom om de slagroom au bain marie te verwarmen

Een thermometer

Kefirko cheesemaker

mascarpone zelf maken

Bereidingswijze

De bereiding van deze romige kaas is super makkelijk. Doe de room in de kom en zet deze in een pan met warm water (au bain marie). Verwarm de slagroom vervolgens tot zo’n 80-85ºC.  Als de slagroom tussen de 80-85ºC is dan voeg je de eetlepel citroensap toe.

Roer na het toevoegen van het citroensap de room nu 10 minuten lang, op dezelfde temperatuur, het mengsel zal langzaam dikker worden. Haal dan de kom met dikke room uit het water en laat dit helemaal afkoelen, nu zal de room ook nog wat dikker worden. Schep dan de room in het mandje van de Kefirko cheesemaker en zet de cheesemaker voor minstens 12 uur (nog beter is 24 uur) in de koelkast en laat de kaas uitlekken.  Nu heb je mascarpone!

Je kunt de mascarpone in een afgesloten bakje ongeveer 1 week in de koelkast bewaren.

Ook lekker is mascarpone op een versgebakken sneetje (zuurdesem) brood met een laagje jam erop. Of met wat verse kruiden als je niet van zoet houdt. Je kunt het ook mengen met yoghurt en wat vruchten voor een overheerlijke vruchtenyoghurt of er je slagroom wat steviger mee maken.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Veel plezier met variëren. Het jij nog lekkere recepten met mascarpone laat het ons dan hieronder weten.

Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies