arrow_drop_up arrow_drop_down
4 februari 2020 

Wortelsalade met waterkefir dressing en appel

Deze appel wortelsalade met waterkefir dressing is makkelijk te maken en heerlijk verfrissend. Lekker als bijgerecht bij de avondmaaltijd of als lunchgerecht met een stuk zelfgebakken zuurdesem brood.

De combinatie van wortel en appel is echt erg lekker en dus de moeite waard om eens te proberen. En het is ook leuk om waterkefir eens anders te gebruiken dan alleen maar de drinken.

 

Benodigdheden voor de wortelsalade met waterkefir dressing

300 gram wortels

1 zoetzure appel

1-2 takjes dille en/of peterselie

100 ml. waterkefir

1 lenteuitje of een sjalotje

2 eetlepels (30 ml.) appelazijn

3 eetlepels (45 ml.) plantaardige olie naar keuze (bijv. zonnebloem olie of olijfolie)

zout en peper

 

Bereidingswijze:

Maak de wortels en appel schoon en rasp ze fijn.  Hak het lenteuitje en de peterselie/dille fijn en meng dit door het wortel/appel mengsel.

Maak dan een dressing van de waterkefis, appelazijn en olie. Breng dit op smaak met wat peper en zout.

Vermeng nu de dressing door de salade en je wortelsalade met waterkefir dressing is klaar.

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Wij gebruiken cookies